Vi hører jævnligt i medierne om den demografiske udvikling. Men det kan være vanskeligt at gennemskue, hvad det egentligt betyder og hvorfor det har betydning for pleje- og sundhedssektoren.
I følge tal fra Danmarks Statistik er 235.000 borgere i dag 80 år eller ældre. I 2020 vil tallet være steget til 271.000 og i 2030 til 427.000! Denne voldsomme stigning skal ses i lyset af, at vi erfaringsmæssigt ved, at mere end halvdelen af denne befolkningsgruppe er stærkt plejekrævende. Plejeopgaven ude i kommunerne stiger med andre ord voldsomt.
I samme 16 årige periode vokser antallet af borgere mellem 20 og 69 år desværre kun med knapt 18.000. Hvis vi fortsat skal beholde en ordentlig kvalitet i plejen, er vi derfor nødt til at ændre nuværende arbejdsmetoder og organisering af plejen. Vi klarer ganske enkelt ikke denne enorme demografiske forandring uden at inddrage velfærdsteknologi.
Et andet meget vigtigt element ved velfærdsteknologi er, at velfærdsteknologi giver mulighed for at forbedre arbejdsmiljøet betydeligt. Gør vi det på den rigtige måde, vil borgeren også opleve øgede muligheder for at bevare et selvstændigt liv og højere værdighed i plejesituationen. Velfærdsteknologi er der for ikke en trussel – det er en mulighed.
På seminaret ser vi på bevillingspraksis i relation til implementering af velfærdsteknologi.
Menu