90-årig med dybt tryksår

90-årig med dybt tryksår

En 90-årig mand døjede igennem en periode på 1,5 år med et tryksår på korsbenet, der blev så stort, at det var muligt at placere en hel hånd oppe i det. Efter han har fået VENDLET, er såret næsten helet op og er i fortsat bedring.

7. november 2019

En 90-årig mand fik hoftebrud og kom som følge deraf på plejecenter. Her blev det til stadighed en udfordring for ham at finde motivationen til at komme ud af sengen. Som ungkarl var han nemlig vant til selv at bestemme. Han havde derfor svært ved at plejepersonalet pludseligt skulle bestemme, hvornår han skulle ud af sengen.

Hertil kom at han havde stive ben, var kørestolsbruger og havde stomi. Til forflytningen anvendtes forskellige manuelle glide-vendesystemer.

Med tiden resulterede den manglende samarbejdsvilje med personalet i, at han udviklede et tryksår, som han var på hospitalet for at få udrenset. Men såret bliver blot ved med at udvikle sig negativt. Til sidst blev det så stort, at det var muligt at placere en hånd oppe i det.

Borgerens samarbejdsvanskeligheder med personalet betød, at de havde svært ved at få lejret borgeren ordentligt, så tryksåret kunne hele op. Til sidst må forflytningsvejlederen insistere på at få implementeret en VENDLET.

Med hjælp fra VENDLET systemet kan personalet få vendt borgeren om på siden, så såret kan ånde, hvilket har en afgørende betydning i helingsprocessen.

Efter 8 måneder med VENDLET systemet er tryksåret stort set helet op.

Borgeren ønsker stadig ikke at komme ud af sengen, og har samarbejdsvanskeligheder med personalet. Men han accepterer at VENDLET systemet er der, og det er endda muligt for nogle medarbejdere at arbejde med ham alene, hvis de giver ham korte kommandoer og sætter grænser.

 

Forflytningsvejlederen bag dette brugerudsagn ønsker at være anonym.


 

 

Få VENDLET i afprøvning

Er I i tvivl om VENDLET-systemet er den rigtige løsning for en borger eller patient? Så få det gratis i afprøvning.

Lokation hvor afprøvning ønskes