Vores historie

Vendlet er en ung og dynamisk virksomhed med en lang og personlig historie.

En idé opstår

I 1970’erne stod den danske ingeniør, Christian Buus, overfor en udfordring. Hans handicappede datter blev nemlig passet i hjemmet, primært af Christians kone. Datteren skulle ofte vendes 3-5 gange hver nat, og efterhånden som hun blev ældre, kunne moderens ryg ikke længere holde til de mange vendinger.

I sin søgen efter en løsning på problematikken opfandt han det første mekaniske patientvendesystem; VENDLET. Løsningen var vellykket, og Christian Buus fik den tanke, at produktet kunne være til glæde for andre. Dermed blev virksomheden, der i dag er kendt som Vendlet, grundlagt under navnet H.C. Equipment i 1985. Forretningen fik hurtigt vind under sejlene og påbegyndte eksport til hele verden.

Sønnerne Heine og Flemming Buus overtog virksomheden efter deres far i 1990. 

 

Vendlet i dag

I juni 2010 købte fysioterapeut Peter Maindal virksomheden. I den forbindelse ændrede virksomheden navn til Vendlet ApS, og undergik en markant omlægning, der bl.a. indebar en flytning fra Aalborg til Aabenraa, hvor Vendlet har hovedkontor i dag.

I dag forhandles Vendlets produkter, herunder det originale og fuldautomatiske vendesystem, VENDLET, i store dele af verden via distributører. Og i 2017 blev forretningen yderligere udvidet med et datterselskab i Holland.

Vendlet har sidenhen vundet flere priser for bedste produkt, innovation og vækst og fremstår i dag som en innovativ og vidensbaseret velfærdsteknologiproducent, der har fokus på at skabe løsninger til plejen i og omkring sengen. Det har bl.a. ført til udviklingen af lejringspuder, madrasser og små manuelle hjælpemidler.

 

Derfor er Vendlet en ung og dynamisk virksomhed med en lang og personlig historie.