Beatrices smerter nedbragt med kontrolleret forflytning

Beatrices smerter nedbragt med kontrolleret forflytning

Ergoterapeut, Gill Creighton, fortæller, hvordan de kontrollerede bevægelser i forflytningen med VENDLET fører til færre smerter hos en ældre kvinde.

10. juli 2017

Beatrice har en 13 år lang forhistorie med hjernetumorer og højresidig delvis lammelse.

Hun blev indlagt på hospitalet efter en række fald, hvor hun fik en hjerneblødning. Som konsekvens blev hendes fysiske og mentale færdigheder betragteligt reduceret, og da hun blev udskrevet havde hun derfor behov for 4 plejebesøg om dagen. 

Hun boede i et lille værelse i stueetagen i sin søns hus og blev plejet i sengen. Hendes søn og hans partner var hendes primære plejere og gjorde så meget de kunne for hende. 

Plejen var dog problematisk fordi Beatrice ikke havde nogen aktiv bevægelse i knæ og hofteled, og begrænset bevægelse i hendes øvre lemmer. Herudover led hun af krampeanfald, og en i øvrigt høj risiko for at udvikle tryksår fordi hun ikke selv kunne re-positionere sig i sengen. Hun havde desuden sår på venstre hofte og på korsbenet. Det største problem var dog alvorlige smerter, særligt i hendes ben og fødder. 

Beatrices medicin blev justeret i et forsøg på at afhjælpe problemet, men uden held. Som resultat deraf skreg Beatrice af smerte når hun blev forflyttet eller vendt i sengen, hvilket var smerteligt for både hende selv og plejepersonalet. Et glidelagen blev afprøvet, men uden den store effekt. 

Derfor blev VENDLET V5S installeret, og det med stor succes. Med systemet var færre berøringer nødvendige  og forflytninger var mere kontrollerede, hvilket betød færre smerter for Beatrice. Hun havde dog stadigt behov for 4 daglige besøg af plejepersonale, men hendes velvære og forholdene for plejepersonalet blev betragteligt forbedret. 


 

 

Få VENDLET i afprøvning

Er I i tvivl om VENDLET-systemet er den rigtige løsning for en borger eller patient? Så få det gratis i afprøvning.

Lokation hvor afprøvning ønskes