John og Mary genvandt uafhængigheden

John og Mary genvandt uafhængigheden

De britiske ergoterapeuter Gill Creighton og Vicky Cole fra West Berkshore Council, UK, har beskrevet, hvordan en stærkt plejekrævende mand og hans kone genvandt uafhængigheden i deres liv efter implementeringen af VENDLET V5.

15. december 2017

Den 67-årige mand, som Gill Creighton og Vicky Coles kalder John, har været pensioneret siden midten af 1980’erne på grund af helbredsmæssige problemer. Tidligere arbejdede han først i flåden og senere i politiet. 

John har en bi-polar lidelse og psykotiske perioder. Han har en vedvarende alvorlig depression og lider af angst. Han har type II diabetes og perifer neuropati. John har forringet hudintegritet og får let tryksår. 

Johns kone, som her bliver kaldt Mary, har i mange år passet John selv. Men Mary har udviklet gigt i hænder og knæ og har også problemer med ryggen. I januar 2013 fik John akut diarré, og Mary havde brug for hjælp til personlig pleje og behandling af Johns hud. Hjælpen kom i form af tre plejere tre gange dagligt. 

Både John og Mary er meget private mennesker, og den intense hjælp havde en dårlig virkning på dem begge. Den kontrol, de havde haft over deres liv, blev taget væk. Desuden var løsningen dyr og plejeforholdene var ikke optimale. 

John havde allerede en bred vifte af udstyr, herunder en seng, en stol og en loftshejs, men kun manuelle glidelagner.

 

Ved vurderingen af VENDLET V5 blev følgende betragtet i forhold til Johns situation:

 • Mindre manuel håndtering betyder mindre risiko for skade og smerte
 • Nemmere og mere enkle forflytninger udført af færre plejere øger det mentale velfærd (det er meget uværdigt, når der er behov for mange plejere til at udføre personlig pleje)
 • Tre plejere tre gange om dagen - det er et voldeligt indbrud i familiens privatliv
 • Det reducerede behov for pleje giver større overskud og mulighed for at bruge ressourcer på andre ting
 • Større fleksibilitet med hensyn til, hvornår ekstern hjælp skal komme, hvilket giver John og Mary større kontrol over deres eget liv
 • Den reducerede afhængighed gør det muligt for borgere at forblive længere tid i deres eget hjem
 • Køb af VENDLET V5 giver mulighed for en bedre, roligere og mere effektiv service.

Ud over de menneskelige og personlige forbedringer for John gav implementeringen også en stor omkostningsbesparelse for kommunen. Behovet for tre plejere tre gange om dagen blev reduceret til en plejer to gange om dagen. Dette reducerede den daglige pris fra £ 113 til kun £ 23. 

En uge efter implementeringen af VENDLET V5 sagde Mary: ”Fantastisk. Virkelig fantastisk. Det er alt jeg kan sige - det er bare fantastisk.” 

 

Fire uger efter installationen af VENDLET V5 var status:

 • John var i meget bedre humør og mere tilfreds med sin nuværende situation
 • John var mere villig til at engagere sig
 • Mary havde mere tid til sig selv og muligheden for at bruge tid på ting, hun gerne ville
 • Der var mere fred i huset, og John og Marys liv var mere normalt
 • Der er nu et meget godt forhold mellem plejerne og John & Mary.

Den overordnede konklusion er, at implementeringen af VENDLET V5 har haft en stor indvirkning på den pleje, der gives til John og på Johns og Marys livskvalitet. Samtidig var de økonomiske besparelser ved at implementere VENDLET V5 betydelige.


 

 

Få VENDLET i afprøvning

Er I i tvivl om VENDLET-systemet er den rigtige løsning for en borger eller patient? Så få det gratis i afprøvning.

Lokation hvor afprøvning ønskes