Fem lejringer til vævsskader

Fem lejringer til vævsskader

Vævsaflastende lejring behøver ikke være svært, men der er ofte behov for at prøve sig frem for at finde den mest optimale lejring til den pågældende situation. Til inspiration har vi derfor samlet fem eksempler på vævsaflastende lejringer til inspiration.

26. november 2019

Af: Fysioterapeut, Henrik J. Rasmussen

Hos borgere, der er i højrisiko for at udvikle tryksår eller andre vævsskader, er vævsaflastende lejring en optimal metode til forebyggelse. Er der allerede konstateret rødmen, eller påbegyndte vævsskader, er lejring mindst lige så vigtig en brik i at få vævsskaden til at hele.

Afhængigt af hvor og hvordan vævsskaden er placeret, kan der være behov for forskellige støttepuder. Nogle puder er gode til helkropslejringer, imens andre er gode til tryksår på f.eks. ører og albuer.

Men at finde den optimale lejring kan være en udfordring, fordi to vævsskader sjældent er ens. Samtidigt skal den aflastende lejring tage højde for borgerens individuelle mobilitetsmæssige udfordringer såsom lammelser, spasticitet, kontrakturer mv.

Derfor vil lejringer sjældent være helt ens, men til inspiration giver fysioterapeuten, Henrik, dig her 5 eksempler på vævsaflastende lejring i videoen herunder.

Lejringerne kan både bruges til forebyggelse og til aflastning af allerede opståede vævsskader.

I videoen vises 5 lejringer til vævsaflastning på

  • Haleben
  • Korsben
  • Hæle
  • Albuer
  • Ører

 

 


 

 

Få 25 ideer til lejring!

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få tilsendt 25 eksempler på lejring. Hver lejring kan tages ud og hænges op hos en borger eller patient, så alle ved, hvordan vedkommende skal lejres. Du kan altid afmelde dig igen.