Den rette velfærdsteknologi hjælper Bernard

Den rette velfærdsteknologi hjælper Bernard

Brug af de rette velfærdsteknologiske løsninger resulterer i højere livskvalitet, bedre pleje og økonomisk besparelse for kommunen. Det fortæller ergoterapeut Gill Creighton.

17. september 2017

Bernard boede med sin kone Francis i et lille rækkehus. De var begge i starten af firserne og havde begge problemer med helbredet.

Bernard havde hyppige hospitalsindlæggelser og da han vendte hjem fra sin seneste indlæggelse, var det ikke længere muligt for ham at komme op ad trapperne. Han blev derfor tildelt pleje 4 gange om dagen og to gange om natten. Han tilbragte det meste af tiden i sengen eller i en gammel lænestol, som var alt for lille til ham. Han blev liftet i forbindelse med alle forflytninger, men det gjorde ham meget nervøs. 

Desuden var der pladsproblemer, fordi stuen også agerede soveværelse. Ved hvert besøge måtte plejepersonalet flytte møbler og seng, og hente liften ind gennem en smal gang. Der var kun begrænset plads til at plejepersonalet kunne udføre deres arbejde, og liften var svær at manøvre rundt på gulvtæppet. Plejepersonalet klagede ofte over rygsmerter. 

På grund af omkostningerne til plejen og arbejdsmiljøet i huset, blev det foreslået at Bernard skulle på plejehjem, hvilket ville være billigere for kommunen. Han og konen var begge imod forslaget. En loftlift skinne blev installeret, sammen med en lænestol i den korrekte størrelse med indbygget trykaflastning og et VENDLET V5S system. Kombinationen af dette udstyr betød at der var mindre risiko for at plejepersonalet pådrog sig arbejdsskader, og det reducerede også Bernards angst for at blive liftet. Herudover betød det, at plejen kunne reduceres til 40 minutter om dagen, fordi liften ikke skulle flyttes rundt, og fordi Bernard kunne forflyttes hurtigere og nemmere, og derfor var mindre nervøs ved situationen. 

Bernard kunne sidde ude i længere periode i lænestolen og der var mindre risiko for udviklingen af tryksår. Den økonomiske besparelse efter udgifterne til udstyret er modregnet var på 54.157DKR. om året, og vigtigst af alt – Bernard kunne blive hjemme. 


 

 

Få VENDLET i afprøvning

Er I i tvivl om VENDLET-systemet er den rigtige løsning for en borger eller patient? Så få det gratis i afprøvning.

Lokation hvor afprøvning ønskes