Gittes søvnkvalitet forbedres med lejring

Gittes søvnkvalitet forbedres med lejring

Gitte, der er halvsidig lammet efter en blodprop i hjernen, har haft store problemer med dårlig nattesøvn, da hun nemt glider ned og vrider i kroppen. Det forårsager smerter og forstyrrer hendes søvn.

24. november 2018

Fordi Gitte er lam i den ene side, har hun svært ved at stabilisere sig i sengen. Det betyder at hun meget let glider ned i sengen til den ene side, hvorved hele hendes krop vrider i en smertefuld stilling.

Derfor har man anvendt LEJRELET Tube 250 til at positionere hende stabilt.

Særligt er hun blevet positioneret med hovedet hvilende på midten af puden, hvor resten af tuben foldes ned under hendes arme i en hesteskoform. Dermed ligger hun stabilt positioneret og kan ikke glide til hverken den ene eller den anden side.

Hun undgår dermed de smertefulde vrid hun ellers var meget plaget af før. Det har også de positive konsekvenser at Gittes søvnkvalitet er forbedret, fordi hun ikke plages af smerter.

At Gitte nu er sikret en god søvn, har også mange andre positive effekter for hendes helbred. Søvn er nemlig vigtigt for både de kognitive og fysiske funktioner.

Herudover har plejepersonalet også brugt Tube 250 til andre lejringer, f.eks. hvor puden ligger ned langs Gittes side.


 

 

Få 25 ideer til lejring!

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få tilsendt 25 eksempler på lejring. Hver lejring kan tages ud og hænges op hos en borger eller patient, så alle ved, hvordan vedkommende skal lejres.