Brug af LEJRELET har nedbragt smerteniveau

Brug af LEJRELET har nedbragt smerteniveau

Sara deler historien om, hvordan hendes mor oplever færre smerter ved brug af LEJRELET puderne.

12. september 2018

Brugerudtalelse fra Sara

Min mor er 90 år gammel og komplet sengeliggende. Hun føler sig svimmel hver gang hun bliver forflyttet, fordi bevægelserne er for meget for hende. Hun fik indstalleret en tryksårsforebyggende madras for at forbedre cirkulation og beskytte hendes hud, men det er ikke længere tilstrækkeligt til at forhindre tryksår. Hendes hud omkring hendes haleben, ryg, skulderblade, albuer og hæle begyndte at vise tegn på irritation og rødme. Små sår begyndte også at vise sig, hvilket gav min mor øgede smerter. Sammen med en ergoterapeut begyndte vi at lede efter en måde at aflaste min mors hud og derved reducere hendes smerter.

En konsulent fra Vendlet blev spurgt ind til mulighederne inden for skånsomme repositionerings metoder. Efter nogle afprøvninger viste det sig at puderne Pad Low og Oval fra LEJRELET-serien var den bedste løsning. Begge puder giver lige den rette mængde positionering til, at vi kan aflaste hendes hud, og samtidigt holde hende komfortabel og afslappet uden at rykke hende for meget. Pad Low og Oval er virkeligt nemme at bruge og en god positionering opnås med kun en lille indsats.

Min mors hud viser væsentlige forbedringer, og tryksårene hun allerede har er mindre røde og mindre smertefulde. Sammenlignet med den regulære repositioneringsmetode, hvor hun blev vendt på siden, er det meget lettere at pleje hende med puderne, og hendes hud er ikke så udsat for at blive hevet i og strukket.

At bruge puderne føltes naturligt med det samme, og der var ingen tilpasningsperiode. De føltes straks mere behagelige for min mor selvom repositioneringen foregår oftere.


 

 

Få 25 ideer til lejring!

Tilmeld dig vores nyhedsmail og få tilsendt 25 eksempler på lejring. Hver lejring kan tages ud og hænges op hos en borger eller patient, så alle ved, hvordan vedkommende skal lejres.