Belinda vandt styrken tilbage

Belinda vandt styrken tilbage

Britiske ergoterapeut, Gill Creighton, fortæller hvordan brugen af et VENDLET system har givet demensramt borger styrken tilbage efter periode med komplet inaktivitet.

27. oktober 2017

Belinda var 73 år gammel og boede i et stort hus i udkanten af en lille by. Hun havde en fultidsplejer og en deltidsplejer der begge boede hos hende. Belinda havde forværrende demens, men selvom hun var skrøbelig kunne hun godt gå på trapper og klare alle forflytninger med minimal hjælp. 

Men da Belinda udviklede mavesmerter blev hun indlagt på hospitalet, hvor hun blev plejet i sengen i ca. 6 uger. Da hun igen vendte hjem, tog hun ikke længere selv initiativ til at flytte sig ud af sengen, og tog ikke godt i mod det når hendes plejepersonale rørte hende eller forsøgte at vende hende om på siden for at foretage personlig hygiejne. Hun skreg og var verbalt aggressiv ved selv den mindste berøring. Hendes hukommelse var også blevet værre og hun blev mere og mere forvirret, og fik svært ved at genkende folk hun havde set blot få minutter forinden. 

For plejepersonalet blev det derfor også sværere og sværere at pleje hende. Det var umuligt at bruge loftlift til forflytninger, da Belinda ikke ville have sejlet lagt ind under hende. Derfor blev det besluttet at hun skulle plejes 100% i sengen. Et glidelagen blev overvejet, men ville stadigt kræve flere berøringer end Belinda ville tolerere. Derfor blev et VENDLET V5S system installeret. Selvom Belinda stadigt protesterede i mod berøringer og personlig pleje, kunne hun nu klare sig med færre plejere og antallet af berøringer blev også sænket, hvilket også var til fordel for personalet. Plejen blev dermed hurtigere, nemmere og mindre stressende for alle involverede.

Efter ca. 3 måneder meddelte en af plejerne, at Belinda selv var begyndt at tage initiativ til bevægelse igen, og manøvrede rundt i sengen på egen hånd. Efter at have været bundet til sengen og immobil i flere måneder, var der ingen umiddelbar grund til at Belinda var begyndt at bevæge sig igen. Det er dog sandsynligt at VENDLET systemet, der følger almindelige bevægelser, havde hjulpet Belinda til at genlære hvordan hun kunne bevæge sig i sengen. 


 

 

Få VENDLET i afprøvning

Er I i tvivl om VENDLET-systemet er den rigtige løsning for en borger eller patient? Så få det gratis i afprøvning.

Lokation hvor afprøvning ønskes