Maria har cerebral parese

Maria har cerebral parese

Maria, der har Cerebral Parese, fik for tre år siden et VENDLET system. Det er hun glad for, for det er både mere behageligt for hende selv og for personalet. Det betyder meget for hende.

23. juli 2019

Maria blev født med Cerebral Parese og har aldrig kunne gå. Det betyder, at hun har brug for hjælp i løbet af dagen bl.a., når det kommer til forflytning og vending i sengen.

Maria har boet på bostedet Jonstrupvang i snart 9 år. Her går de meget op i at have teknologier, der både sikrer medarbejdernes arbejdsmiljø og beboernes livskvalitet.

”Jeg er rigtigt glad for at være her. For det er rigtigt rart at få den rigtige hjælp,” fortæller Maria på 38 år. I sin lejlighed har Maria en del teknologi, der gør det muligt for hende selv at åbne døre og skabe. Det giver hende en frihed i hverdagen.

For tre år siden fik Maria så et VENDLET system. ”Det er fint nok at blive vendt manuelt, men det er bedre det her. Så har man styr på tingene og får ikke et chok. Og så er det ikke så hårdt for personalet,” siger Maria om, hvorfor hun er glad for VENDLET systemet.

”Med de manuelle metoder varierer forflytningen meget, alt efter hvilket personale der udfører den,” fortæller Morten, der er pædagog på Jonstrupvang: ”Så jeg tror at tryghedselementet i VENDLET har betydning for Maria, fordi forflytningen er ens hver gang.”

På Jonstrupvang anvender de i vid udstrækning VENDLET, når beboerne ikke længere selv kan vende sig om på siden. Men det tager ikke kompetencerne fra beboeren, fortæller Morten: ”Der er mange, der selv kan hjælpe til i forflytningen, hvor VENDLET systemet er mere en facilitator, og beboeren selv kommer om på siden,” fortæller Morten.

Med VENDLET systemet er det også muligt kun at være et personale ved forflytningen af Maria. Det foretrækker Maria også: ”Hvis der er to herinde, så skal man aftale det med mig. Jeg foretrækker, når der bare er en herinde, som jeg kan guide rundt med. Hvis der er to herinde, kan jeg ikke finde ud af det,” siger Maria.

Se mere i videoen her:

 


 

 

Få VENDLET i afprøvning

Er I i tvivl om VENDLET-systemet er den rigtige løsning for en borger eller patient? Så få det gratis i afprøvning.

Lokation hvor afprøvning ønskes