Forflytningsvejleder: Vendesystemerne skal hurtigere ud

Forflytningsvejleder: Vendesystemerne skal hurtigere ud

På Richtens Plejecenter i Tønder arbejder de meget med teknologiske hjælpemidler, herunder VENDLET systemerne. Det kan mærkes på kroppen, når der mangler et system, mener forflytningsvejleder Vibeke Muus.

20. november 2019

Generelt har vi et godt arbejdsmiljø, men der er mange der er ømme og trætte, når vi går hjem.

Det bliver rigtigt svært for os, hvis vi skal holde til vi er 75 år eller længere. Det bliver rigtigt, rigtigt svært. Der skal vi have mere teknologi ind, og der bliver regeringen nødt til at gå ind og se på det område. Og så skal vi have flere hænder, men der er jo ikke flere hænder at tage af.

Med de elektriske vendesystemer har vi ikke så ondt i skuldrene, ryggen eller lænden, fordi det er maskinen, der gør arbejdet. Det kan jeg kun se det positive i.

Jeg ville ønske, at det var nemmere for os at få dem hurtigere ud. For man kan tydeligt mærke det, hvis man har været inde ved en borger, hvor der burde have været et vendesystem. Så mangler man det.

Den store fordel for borgerne er, at de har mere overskud til de aktiviteter, de skal op til. De har også overskud til at sidde og spise. Det har de ikke på samme måde, når du har været inde og rykke og slide og slæbe i dem.

Vi vender alle sammen forskelligt. Med VENDLET systemet er der en kontinuitet i vendingen. Borgeren bliver altid vendt på samme måde. Det gør de ikke, hvis vi vender manuelt.

Se mere i videoen her:

 


 

 

Få VENDLET i afprøvning

Er I i tvivl om VENDLET-systemet er den rigtige løsning for en borger eller patient? Så få det gratis i afprøvning.

Lokation hvor afprøvning ønskes