Forflytningsvejleder og SSA: Vi skal holde i mange år

Forflytningsvejleder og SSA: Vi skal holde i mange år

På Tingager Plejecenter på Fyn arbejder Forflytningsvejleder og Social- og Sundhedsassistent Dorte Rosenfeldt. Det har hun gjort i mere end 30 år. Hun oplever, at brugen af VENDLET systemer letter arbejdet for personalet, og sikrer en mere behagelig forflytning for beboerne.

10. oktober 2019

Udsagn fra forflytningsvejleder og SSA

Jeg blev oprindeligt uddannet sygehjælper og blev i 1995 uddannet forflytningsvejleder. Samme år blev jeg ansat på Tingager Plejecenter, hvor jeg har været lige siden. Jeg har virkeligt kunne se udviklingen inden for forflytningsverdenen helt tæt på. Det har været utroligt spændende.

En af mine kæpheste er, at det ikke skal gøre ondt at gå på arbejde, hverken fysisk eller psykisk. Vi skal holde i mange år inden for den her branche. Derfor er det vigtigt, at vi har nogle teknologier, der kan hjælpe os.

Der hvor fordelene med VENDLET systemet er rigtigt synlige, er der, hvor vi ikke skal bruge alle de kræfter, som når vi skal vende manuelt. Der slipper vi for en masse slitage i vores bevægeapparat.

Det er også en kæmpe fordel, at vi kan arbejde alene hos borgeren. Vi vil jo alle helst have den der nære kontakt, som man får, når man arbejder alene. Når man arbejder alene, henvender man sig automatisk mere til borgeren. Det gør en kæmpe forskel.

Vi arbejder med VENDLET systemer, hos de ”tunge” borgere. Det er typisk borgere med halvsides lammelse, sklerose patienter, borgere med Parkinson, overvægtige eller demensramte borgere. Så det er en bred gruppe.

Den store fordel jeg ser for borgeren er, at det ikke gør nær så ondt at blive vendt, fordi vi ikke skal hive i dem på samme måde, som når vi vender manuelt. Vi oplever jo faktisk at have borgere, vi kan gå ind og vende om natten, uden at de vågner. Det kan vi ikke gøre manuelt.

Vi havde en borger med demens, der var angst i starten, hvor det ene personale brugte håndbetjeningen og den anden bare skabte trygheden. Og der gik jo ikke ret lang tid, så behøvede vi ikke at være to derinde mere, fordi vedkommende fandt ud af, at det jo var ret behageligt.

Se mere i videoen her:

 


 

 

Få VENDLET i afprøvning

Er I i tvivl om VENDLET-systemet er den rigtige løsning for en borger eller patient? Så få det gratis i afprøvning.

Lokation hvor afprøvning ønskes