Et gammelt og velkendt produkt har fået nyt liv

I 2012 lancerede Vendlet en helt ny version af det gamle og velkendte patient-vendesystem VENDLET. Det har medført en 4-dobling af salget.

1. august 2014

Principperne med patient-vendesystemet er det samme som hidtil, men ændring i design, styresystem og montering har medført en helt utrolig genoplivning af VENDLET-systemet og gjort systemet mere populært end nogensinde før. Her godt to år efter lanceringen på Health & Rehab Scandinavia i 2012 kan vi konstatere, at salget af VENDLET V5 ligger over fire gange så højt, som salget af den tidligere model, VENDLET V4.

Ændringerne af produktet møder stor begejstring hos brugerne. ”Det nye system er mere brugervenligt. Al betjeningen foregår via håndbetjeningen og det nye system går ikke ud midt i en procedure, sådan som den gamle model gjorde. Det hele foregår stille og rolig og det gør, at borgeren slapper langt mere af”, siger social- og sundhedsassistent Stine Bøgh Nielsen fra Plejehjemmet Thulebakken i Aalborg.  

Også teknikere og servicepersonalet er begejstret. ”VENDLET V5 er langt mere driftssikker end de gamle modeller. Og så er den meget mere enkelt at montere. Det betyder både en tidsbesparelse og større sikkerhed mod fejlmonteringer”, siger servicetekniker Michael Elkjær fra Zealand Care, Århus.

Vendlet ApS gør meget for at supportere brugerne af systemet – både gennem undervisning og rådgivning, men også ved at lave gode instruktionsfilm. Alle filmene er gjort tilgængelige via QR-koder, der sidder på produktet. På den måde har plejepersonalet altid en god støtte og vejledning lige ved hånden.

 

Populært produkt i Danmark

VENDLET-systemet benyttes efterhånden i langt de fleste danske kommuner. Kommunerne har fået øjnene op for de mange fordele, der er ved at anvende systemet til de mest ressourcesvage sengeliggende borgere. Det er et velfærdsteknologisk produkt, som er enkelt at gå til. Samtidig er der mange umiddelbare fordele – ikke kun i form af tidsbesparelser, men også i forhold til patientkomforten og plejepersonalets arbejdsmiljø.

At systemet giver en klar forbedring af plejepersonalets arbejdsmiljø står klart for Faaborg-Midtfyn Kommune, der netop er ved at afslutte et velfærdsteknologisk projekt omkring VENDLET V5.

”Vi havde en klar forventning om at kunne opnå betydelige besparelser ved at implementere VENDLET V5 hos en række borgere. Det tror vi også stadig på, men projektet viser især en klar forbedring af plejepersonalets arbejdsmiljø”, siger ældrechef i Faaborg-Midtfyn Kommune, Allan Christiansen. ”Vi er glade for, at vores projekt kan påvise et markant forbedret arbejdsmiljø. Det gør produktet endnu mere interessant”. 

 

Stor anerkendelse i udlandet

De seneste to år har VENDLET V5 vundet priser på konferencen ”Moving & Handling People” i London. I 2013 vandt VENDLET V5 nyhedsprisen ”Best Product on Show”. I år vandt det prisen ”Most Interesting Product”. Disable Living Foundation, der står bag konferencen, oplyser, at det er første gang i konferencens historie, at et produkt har vundet hovedprisen to år i træk. 

Også på ”SAFER Handling Conference 2014" i Brisbane, Australien, var VENDLET V5 normineret til en række priser. Her opnåede systemet bl.a. en flot 2. plads til hovedprisen ”Most Innovative Product”.

Den internationale anerkendelse af vores produkt viser, at vi har et unikt og godt produkt med et kæmpe potentiale. Ikke kun i Danmark, men også internationalt. VENDLET V5 forhandles allerede i Norge, Sverige, England, Holland, Australien og New Zealand. Men potentialet er fortsat enormt stort - både i Danmark og i udlandet.