Ofte stillede spørgsmål om DORMILET

Hvornår kan jeg anvende DORMILET Flexi?

DORMILET Flexi er beregnet til brug sammen med en hospitals- eller plejeseng, som del af et generelt plejeprogram til forebyggelse eller behandling af tryksår. Du kan altså bruge madrassen i hele sundheds- og plejesektoren inkl. Special institutioner, bosteder, hospice og sygehuse.

Hvilken målgruppe er DORMILET Flexi beregnet til?

DORMILET Flexi er designet til den aktive/moderat aktive sengeliggende borger eller patient. Madrassen er velegnet til de borgere, der har middel risiko for udvikling af tryksår, eller som allerede har udviklet tryksår til og med kategori 2.

Hvad er den maksimale brugervægt på DORMILET Flexi?

Skummadrassen DORMILET Flexi tillader en maksimal brugervægt på 160 kg.

Hvilken tryksårskategori er DORMILET Flexi beregnet til?

DORMILET Flexi er en madras, der er særligt velegnet til borgere eller patienter med tryksår eller vævsskader op til kategori 2.

Hvad er skummet i DORMILET Flexi lavet af?

DORMILET Flexi består af 2 forskellige skumtyper. Madrassens bund og side - konstruktion er lavet i et fast skum. Denne skumramme har specielt udviklede udskæringer, som betyder, at madrassen følger sengen, når f.eks. ryg- og ben - støtten hæves. Inde i skumrammen findes en blødere skum, som ligeledes har en unik udskæring. Denne udskæring giver skummet usædvanlig stor tilpasningsevne til kroppens kurvaturer, hvilket giver stor trykfordeling og komfort.

Hvordan fungerer DORMILET Flexis glidezone?

Glide zonen ligger under hele overkroppen og er designet til at minimere shear og friktion mellem den sengeliggende og madrassen, når rygstøtten hæves – f.eks. når der ønskes at lave en siddende stilling i sengen. Konstruktionen betyder, at den friktion og shear, der normalt er mellem den sengeliggende og madrassen nu flyttes ind i selve madrassen mellem de 2 forskellige skumtyper. Dette mindsker ikke kun shear og friktion under ryggen, men trykket under bækkenet mindskes også betydeligt.

Glidezonen fungerer ikke. Hvad gør jeg?

For at glidezonen skal kunne bevæge sig optimalt, er det vigtigt at lagnet ikke ligger for stramt om madrassen, og dermed begrænser glidezonens bevægelighed.

Der er hul i betrækket på. Hvad gør jeg?

Er betrækket beskadiget bør det repareres eller udskiftes så madrassens skum ikke disponeres for væsker.

Hvordan rengør jeg betrækket på DORMILET Flexi?

Den bedste måde at rengøre betrækket på er, at lade det sidde på madrassen og vaske det med en klud, varmt vand og rengøringsmiddel.

Afførings- og blodpletter fjernes hurtigst muligt med koldt vand. Ved kraftig tilsmudsning kan anvendes en 1% hypoklorid opløsning.

Kan jeg maskinvaske betrækket på DORMILET Flexi?

Ja, det kan du godt. Til almindelig rengøring anbefaler vi dog, at betrækket vaskes med en våd klud og almindeligt rengøringsmiddel. Men er betrækket meget snavset, kan det tages af og maskinvaskes ved 90grader og tørretumbles ved lav temperatur. Betrækket må ikke bleges eller stryges.

Borger har fået en anden madras. Kan jeg anvende en brugt DORMILET Flexi til en anden borger?

Ja, det kan du godt. Vi anbefaler, at du maskinvasker betrækket og gennemtjekker madrassen for skader, inden du bruger madrassen hos en ny borger.

Hvordan bortskaffer jeg DORMILET Flexi?

Dormilet Flexi bortskaffes som almindeligt brandbart affald.