Viden og evidens

Faglighed er et vigtigt nøgleord for os. Vi sælger ikke bare hjælpemidler. Vi leverer fagligt gennemtænkte løsninger og rådgivning på højt fagligt niveau. Læs her om nogle af de emner, vi mener, er vigtige i relation til plejen i og omkring sengen.

Simple lejringer med stor effekt

29. april 2022

Simple lejringer med stor effekt

Ofte skal der ikke så meget til, før lejring kan gøre en stor forskel. F.eks. kan selv en lille pude under albue og underarm være nok til at skabe en…

Lejring af ødem og lymfødem – 5 eksempler

8. april 2021

Lejring af ødem og lymfødem – 5 eksempler

Lejring kan være et brugbart værktøj til forebyggelse, lindring og begrænsning af hævelse, når der er opstået et lymfødem eller et ødem. Men hvornår k…

Tryghedsskabende forflytning

31. marts 2020

Tryghedsskabende forflytning

Mange borgere, der er kognitivt udfordret, har rum-retningsforstyrrelser, sansedeprivation eller af anden årsag er utrygge ved at blive forflyttet, ka…

To lejringer til demensramte borgere

4. februar 2020

To lejringer til demensramte borgere

Ved plejen af mennesker med demenssygdomme kan det være nødvendigt med særlige hensyn. Nogle borgere er udadreagerende, imens andre er utrygge og har…

Forebyg vævsskader med lejring

3. februar 2020

Forebyg vævsskader med lejring

Problemer med tryksår er stadig en stor udfordring i plejearbejdet, og vi har i mange år alt for ofte antaget, at en rødme på borgerens hud blot fjern…

Fem lejringer til vævsskader

26. november 2019

Fem lejringer til vævsskader

Vævsaflastende lejring behøver ikke være svært, men der er ofte behov for at prøve sig frem for at finde den mest optimale lejring til den pågældende…

APV-lejring til nedre hygiejne

10. oktober 2019

APV-lejring til nedre hygiejne

Borgere og patienter, der har brug for sengebad, er typisk meget immobile eller kognitivt udfordret. Derfor kræver opgaven ofte to sundhedsprofessione…

Den lille pudes vandring

28. august 2019

Den lille pudes vandring

Mennesker med en rimelig velfungerende mobilitet skifter i gennemsnit stilling hver 10 minut hele natten igennem. Det skyldes, at kroppen har brug for…

Lejring og respiration

7. august 2019

Lejring og respiration

Lejring kan have stor indflydelse på borgere med respiratoriske udfordringer. Faktisk spiller lejring og lungefysioterapi rigtigt godt sammen. Bliv kl…

Hvorfor er lejring vigtigt?

25. juli 2019

Hvorfor er lejring vigtigt?

Vi fokuserer traditionelt meget på den siddende stilling og er meget opmærksomme på, hvorledes borgere sidder i deres kørestole og hvilestole. Det er…

Ved du nok om lejring?

2. juli 2019

Ved du nok om lejring?

Lejring beskrives ofte som noget meget vanskeligt og noget kun eksperter kan klare. Det er uheldigt, for lejring behøver ikke at kræve en længere efte…

Hvad er god lejring?

16. maj 2019

Hvad er god lejring?

Lejring betyder meget for den sengeliggende og for plejearbejdet. Desværre er der mange, der er usikre på, hvordan man griber det an, og på hvordan ma…

Fiona kan nu vende sig selv

29. april 2019

Fiona kan nu vende sig selv

Fiona havde problemer med at ligge i samme stilling hele natten. Men for at vende sig, havde hun brug for hjælp. Nu har hun fået et VENDLET system, og…

Lejringskatalog til inspiration

12. marts 2019

Lejringskatalog til inspiration

En tværfaglig gruppe med fysioterapeut Lotte Bagge i spidsen, har udarbejdet et lejringskatalog, som skal hjælpe frontpersonalet i forhold til konkret…

Gittes søvnkvalitet forbedres med lejring

24. november 2018

Gittes søvnkvalitet forbedres med lejring

Gitte, der er halvsidig lammet efter en blodprop i hjernen, har haft store problemer med dårlig nattesøvn, da hun nemt glider ned og vrider i kroppen.…

Brug af LEJRELET har nedbragt smerteniveau

12. september 2018

Brug af LEJRELET har nedbragt smerteniveau

Sara deler historien om, hvordan hendes mor oplever færre smerter ved brug af LEJRELET puderne.

Lejringsgennemgang forbedrer arbejdsmiljøet

16. december 2015

Lejringsgennemgang forbedrer arbejdsmiljøet

På institutionen Sydbo har en lejringsgennemgang af alle borgere ført til et forbedret arbejdsmiljø i morgenplejen. Lejring handler nemlig ikke kun om…


 

Sundhedsfaglig vidensdeling

For at skabe de bedste forudsætninger for en værdig og omsorgsfuld pleje er det vigtigt, at vores sundhedsfaglige viden hele tiden er opdateret med nyeste evidens og forskning.

Gennem forskning og nye studier bliver vi konstant klogere på, hvad der virker bedst, hvordan vi skåner borgeren mest, hvordan vi skaber et bedre arbejdsmiljø for sundhedsfagligt personale og meget mere.

Vi ønsker at være med til at udbrede denne viden og dermed at bidrage til en bedre sundhedssektor og ældrepleje.

Derfor skriver vi artikler om de emner, hvor vi har den faglige ekspertise. Disse artikler skrives altid sammen med en eller flere af vores sundhedsfaglige terapeuter. Herudover afholder vi seminarer og kursusdage ude af huset, hvor vores undervisningskonsulent bidrager til en faglig genopfriskning af eksisterende viden.

Vores ekspertiseområder

I vores bestræbelse på at sprede nyeste viden, har vi særligt fokus på områder, der relaterer sig til plejen i og omkring plejesengen. Vi er nemlig eksperter på områder såsom lejring, søvn og vævsaflastning.

Men vores største ekspertiseområde er forflytning, og det er samtidigt også et emne, vi er meget passionerede omkring.

Hvad er forflytning?

Forflytning handler om den måde, hvorpå et menneske flyttes fra et sted eller en position til en anden. Dette kan f.eks. være fra en seng til en kørestol eller fra en kørestol til en badestol. Det kan samtidigt også være en vending fra sideleje til rygeleje, eller fra rygleje til bugleje.

At foretage en forflytning er dermed betegnelsen for at forflytte eller hjælpe et andet menneske med at forflytte sig. Dette kan ske vha. forskellige hjælpemidler.

Forflytning i hverdagen

Forflytning er en stor del af de fleste sundhedsfaglige medarbejderes hverdag. Mange mennesker, der er indlagte på hospitaler eller sygehuse, som bor på plejehjem eller bosted, eller får besøg af hjemmeplejen, har nemlig udfordringer med at forflytte sig selv.

Her bliver det personalets opgave at hjælpe til forflytningen eller helt at foretage forflytningen. Men forflytning af et menneske er ikke helt uden risiko. Faktisk er forflytning forbundet med en høj risiko for arbejdsskader, og disse forflytningsskader er ofte forbundet med længere tids sygemelding og fravær fra arbejdspladsen.

Disse skader og dertilhørende fraværsperioder er både en belastning for et i forvejen presset sundhedsvæsen og en personlig belastning for personalet.

Derfor er det et af vores mål at udbrede viden om forflytning, for at nedbringe forflytningsskader og samtidigt skabe en mere rolig og tryg pleje for den borger eller patient, der forflyttes.