Vendlet's direktør fejrer 10-års jubilæum

Vendlet's direktør fejrer 10-års jubilæum

De seneste 10 år har været en spændende tid for fysioterapeut, Peter Maindal, der fejrer jubilæum som ejer og direktør i Vendlet ApS.

10. juni 2020

En familiehistorie

For mere end 35 år siden blev verdens første mekaniske patient vendesystem lanceret af den virksomhed, der siden 2010 har heddet Vendlet. Vendesystemet blev udviklet af den danske ingeniør, Christian Buus, der oprindeligt designede systemet til sin handicappede datter. Løsningen blev patenteret og grundlaget for virksomhedens udvikling blev lagt med lanceringen af det første mekaniske vendelagen i 1985. Men i 2010 ønskede brødrene Heine og Flemming Buus, der havde overtaget virksomheden efter deres far, at gå nye veje, hvilket førte til at Peter Maindal overtog virksomheden d. 10. juni 2010.

Dermed fejrer Peter Maindal i dag 10-års jubilæum som direktør og ejer af Vendlet ApS, imens virksomheden også fejrer 10 år under sit nuværende navn. ”Jeg er enormt stolt over den organisation, vi har fået opbygget, og de mennesker som arbejder i Vendlet. Jeg er utroligt glad for det hold og er til stadighed imponeret over deres engagement,” fortæller Peter Maindal om virksomhedens medarbejderstab, der i dag består af 19 medarbejdere i Danmark og 2 i Holland.

 

Vil gøre en forskel

Udover ønsket om at være selvstændig erhvervsdrivende, var der andre motiver, der havde indflydelse på Peter Maindals beslutning om overtagelse af virksomheden, nemlig ønsket om at gøre en forskel i et fortsat presset sundhedsvæsen. ”Jeg så store muligheder for at forfine produktet og dermed lette arbejdet for plejepersonalet ude i plejesektoren,” siger Peter Maindal, der blev uddannet fysioterapeut i 2001.

På verdensplan er sundhedsvæsner nemlig fortsat presset af den demografiske udvikling, der betyder, at der i fremtiden vil være mange flere plejekrævende ældre. Og dét har altid været en hjertesag for Vendlet.

”Vores mål er at skabe overskud til omsorg og gøre en forskel hos vores kunder. Og det føler jeg reelt, vi gør. Ultimativt er det da en af de helt store ting at kunne medvirke til,” siger Peter Maindal.

 

En fagligt funderet virksomhed

I løbet af Peter Maindals ejerskab er Vendlet vokset i ind- og udland, og virksomhedens udvikling er da også blevet anerkendt med flere priser for vækst, innovation og produktudvikling igennem årene.

Men midt i alt dette har direktøren holdt fast i sin sundhedsfaglige baggrund og i, at virksomheden skal have et fagligt fokus med evidensbaserede løsninger.

”Da jeg startede med Vendlet var det bl.a. ud fra ønsket om, at det skulle være en fagligt funderet virksomhed. Derfor er jeg også utroligt stolt af vores seminarer og det, at vi i dag har haft mange tusinde igennem vores seminarer. Det er en stor glæde at opleve,” fortæller Peter Maindal.

Og fremtiden ser lys ud for Vendlet, hvis man spørger direktøren, der forventer at tage mindst 10 år mere.

”Vi vil blive ved med at producere og udvikle på vores VENLDET-systemer og skabe løsninger, som er med til at skabe grundlaget for, at vi kan bevare kvaliteten i plejesektoren til glæde for personale, borgere og patienter,” afslutter Peter Maindal.