Uddannelse og studerende

Uddannelse og studerende

Vendlet går nye veje i forsøget på at positionere sig som en fagligt stærk virksomhed inden for sit felt.

3. august 2014

Vendlet satser stort på videnindsamling, idendeling og dialog med fagpersoner, studerende og andre inden for fagområdet. Som supplement til den daglige dialog med kunderne, har virksomheden derfor ansat en undervisningskonsulent, som skal søge og dele viden.

"Selvom vi er en lille virksomhed, skal der være plads til at dyrke fagligheden, både internt i virksomheden og i dialogen med alle andre i sektoren. Som en stærk faglig orienteret virksomhed, når vi længere, både i forhold til den service vi tilbyder og ikke mindst i forhold til de produkter, vi leverer", siger direktør Peter Maindal.

Vendlet har gennem flere år samarbejdet med SoSu-skolerne. Senest er også ergoterapeutuddannelsen og fysioterapeutuddannelsen på bl.a. University College Lillebælt (UCL) og Metropol samt sygeplejerskeuddannelsen på University College Syddanmark kommet med i folden. Der er tale om værdiskabende samarbejder, hvor de studerende får undervisning i Vendlets lokaler, eller hvor Vendlets konsulenter kommer ud på skolerne og underviser i brugen af velfærdsteknologiske produkter. Samarbejdet kan også betyde at de studerende arbejder sammen med Vendlet om konkrete projekter og på den måde tilføjer ny viden og ideer til virksomheden.

"Dialogen med de studerende er meget vigtig for os. De studerende ser typisk tingene med nye og friske øjne og stiller derfor en anden type spørgsmål. Det er inspirerende for os, og det er med til at udvikle os som virksomhed", siger Peter Maindal.

 

Undervisningstilbud for alle

Vendlet er også klar med en række åbne seminarer, som tilbydes alle i plejesektoren. Seminarerne præsenteres på Health & Rehab Scandinavia 2014, 9. til 11. september i Bella Center i København, hvor der dagligt er korte præsentationer på virksomhedens stand af de enkelte seminarer.

Da Vendlet ikke ser undervisningstilbuddene som et nyt forretningsområde bliver den tilbudt gratis. Målet er alene at løfte fagligheden i sektoren.

"Vi starter op med seminarer om lejring, velfærdsteknologi, arbejdsmiljø og bariatri. Vi har mange flere emner i støbeskeen, men vi holder os til emner, der kan relatere til vores fokusområde, som er den sengeliggende patient", siger Peter Maindal.