Nyt samarbejde

Det er to umage parter, der nu indgår i et nyt spændende samarbejde.

2. juli 2014

Vendlet og Sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg har netop indgået et vidtrækkende samarbejde, der skal resultere i gensidig inspiration, ny viden og spændende bachelorprojekter.

Hvilken betydning har søvn for, hvordan kroppen kommer sig efter sygdom? Hvad betyder den måde en patient ligger på for oplevelsen af stabilitet, tryghed og afslapning? Det kunne være nogle af de spørgsmål, efterårets bachelorstuderende på Sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg, med den nye aftale, får mulighed for at undersøge i samarbejde med den private virksomhed Vendlet i Aabenraa. Eva Hoffmann, der er lektor på sygeplejerskeuddannelsen, glæder sig over det nye samarbejde.

– Vendlet er en spændende virksomhed, hvis værdisæt stemmer godt overens med det fokus på innovation og velfærdsteknologi, vi har på sygeplejerskeuddannelsen. Derfor var Vendlet en oplagt samarbejdspartner, da vi var på jagt efter virksomheder, der kan hjælpe os med virkeligheds- og praksisnære problemstillinger til de studerendes bachelorprojekter, siger Eva Hoffmann.

 

Ny viden går begge veje

Vendlet arbejder med at forbedre kvaliteten og sikkerheden i pleje af sengeliggende. Det betyder, at virksomheden har fokus på både tryghed for patienten, et godt arbejdsmiljø for plejepersonalet og effektive arbejdsrutiner. Dermed kan virksomheden komme med spændende input til de studerendes undervisning på områder som velfærdsteknologi, lejring, problematikker omkring fedme og arbejdsmiljø. Vendlet regner dog også med at få en masse ud af samarbejdet: 

– Vi er rigtig glade for at indlede et samarbejde med Sygeplejeruddannelsen i Sønderborg, fordi det giver os mulighed for faglig dialog og for at kunne følge med i, hvad der sker uddannelsesmæssigt for de kommende sygeplejersker. Vendlet er en vidensbaseret virksomhed, og for os er det altid interessant at indgå i relationer, hvor der indsamles og bearbejdes relevant viden, siger Peter Maindal, der er fysioterapeut og direktør for Vendlet.

 

Om Sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg

Sygeplejerskeuddannelsen i Sønderborg er tonet på velfærdsteknologi og innovation. Uddannelsen er netop nu i gang med at optimere og udvide samarbejdet med relevante private virksomheder.