Innovations- og iværksætterpris

Innovations- og iværksætterpris

Vendlets direktør, fysioterapeut Peter Maindal, modtog i dag Danske Fysioterapeuters innovations – og iværksætterpris 2015.

13. marts 2015

Det var en meget stolt og rørt fysioterapeut og direktør for Vendlet, Peter Maindal, der i dag modtog Danske Fysioterapeuters innovations- og iværksætter pris af foreningens formand Tina Lambrecht. Det foregik ved en velbesøgt reception hos Vendlet.

I sin tale fortalte Tina Lambrecht, at der i år har været hård kamp om prisen. Alligevel var hun ikke i tvivl om, at bestyrelsen har fundet den rigtige vinder. ”For prisen er både en innovations- og en iværksætterpris. Og begge de kriterier lever Peter Maindal i den grad op til. Peter har skabt en blomstrende virksomhed med stadig flere ansatte. Og Peter har et produkt, der i den grad kan forandre hverdagen for både personale og sengeliggende”, sagde Tina Lambrecht. 

Videre i sin tale sagde Tina Lambrecht, at hun er imponeret om Peter Maindals vilje til at holde den faglige fane højt i en tid, hvor mange af Vendlets offentlige kunder må kigge endnu mere på prisen end normalt. ”Og netop den faktor, at Vendlet sidste år havde 1.700 studerende og ansatte i ældreplejen og på sygehuse på gratis seminarer og workshops vidner om et stor engagement og en imponerende lyst til at lære fra sig”, sagde Tina Lambrecht.

 

Glæde over lokal gennemslagskraft

Det er Danske Fysioterapeuters Regionsbestyrelse i Syddanmark, der har indstillet Peter Maindal til prisen. Regionsformand Brian Errebo-Jensen udtrykte glæde og stolthed over, at det blev kandidaten fra hans eget ”pastorat”, der løb med prisen. 

Brian Errebo-Jensen sagde i sin tale, at Peter Maindal og Vendlet ikke bare sælger udstyr. De sælger viden og kvalitet, som vores sundhedsvæsen og ældrepleje har brug for. Den indsats betyder både færre arbejdsskader, bedre patientoplevelser og flere arbejdspladser. ”Det er et rigtig flot eksempel på, hvordan man ved netop at bruge sin faglige viden kan løse alvorlige arbejdsmiljøproblemer og samtidig få en god forretning ud af det”, sagde Brian Errebo-Jensen i sin tale.

Formand for Aabenraa Kommunes Vækst- og udviklingsudvalg, Philip Tietje, påpegede, at Vendlet er en virksomhed, der passer perfekt ind i kommunens vision om at gøre Aabenraa Kommune til et mekka for sundhedsinnovation og velfærdsteknologi.

 

Fyrtårn

Formand for Dansk Rehab Gruppe, Per Buus, fortalte bl.a. at Vendlet er et fyrtårn i branchen – en virksomhed som mange kan lære meget af. 

Studiechef for sygeplejerskeuddannelsen på UCSyd, Edel Thomsen, takkede Peter Maindal for det gode og inspirerende samarbejde mellem Vendlet og sygeplejerskeuddannelsen.

 

Modig, banebrydende innovativ og ildsjæl

Peter Maindal var meget glad og beæret over prisen, som han ikke vidste, han var indstillet til. Det var nemlig Vendlets salgskonsulent og fysioterapeut Lars Büchert, der på vegne af medarbejderne, havde sendt en indstilling til Danske Fysioterapeuters Regionsbestyrelse i Syddanmark.

I Lars’ indstillingen kan man læse ord som ”modig”, ”banebrydende innovativ” og ikke mindst ”ildsjæl”. ”Det var meget modigt af Peter at købe et selskab, som mildest talt ikke havde det godt. En komplet et turn-around af virksomheden har bl.a. udmøntet sig i, at vi i dag har en undervisningsafdeling, som udbyder gratis-seminarer med forskellige faglige temaer, der målretter sig mod de faggrupper, som vi gerne vil have den faglige dialog med. Det kalder jeg banebrydende innovativt. Og så har Peter altid været en ildsjæl, som er enormt positivt tænkende og som ser mulighederne længe før alle os andre”, sagde Lars Büchert om indstillingen.

 

Betyder noget særligt

Peter Maindal lagde ikke skjul på, at både den regionale og landsdækkende pris betyder noget særligt for ham. 

”Det betyder meget, at den er uddelt af min egen faggruppe – det opfatter jeg som en stor anerkendelse.

Men jeg er især glad for og stolt over argumentationen, hvor Vendlets faglige viden kobles direkte sammen med arbejdet med at forbedre arbejdsmiljøet og patientoplevelsen i plejesektoren. Argumentationen viser nemlig, at min mission er lykkedes, nemlig at vi i Vendlet er med til at gøre en forskel”, sagde Peter Maindal i sin takketale.

 

Om innovations og iværksætterprisen

Danske Fysioterapeuter uddeler årligt en iværksætterpris til en fysioterapeut, der gennem ny-tænkning, initiativ og virkelyst har skabt mere sundhed for danskerne og nye fysioterapeutiske arbejdspladser. 

Danske Fysioterapeuters 5 regionsbestyrelser vælger hver en kandidat, som kæmper om den landsdækkende pris. Prisen blev første gang uddelt i 2014.